Символите на Европа в детската градина
 

 

 

 

С флашмоб в двора на детската градина децата от „Морска звезда“ отбелязаха националната инициатива Европейската седмица в България. Над 100 деца образуваха символите на Европа под звуците на „Ода на радостта“.

Децата от предучилищните групи в детската градина се хванаха за ръце в кръг като символ на единството и равнопоставеността между хората. В средата на кръга беше издигнат син воал, придържан от деца с 12 златни звезди - символи на солидарност и хармония между народите на Европа.

Европейското знаме със звезди от детски ръчички изработиха децата от трета възрастова група с помощта на учителите си. Те участват в проект на Е-твининг през учебната 2020/ 2021 година заедно с връстниците си от Испания, Румъния, Франция и Турция. Проектът „Приятели в трудни времена“ бе изработен от педагозите на ДГ „Морска звезда“ и предложен в пространството на учителската европейска общност.

В инициативата „Символите на Европа в детската градина“ по случай Европейска седмица в България 2021 и Ден на Европа участваха 102 деца от ДГ „Морска звезда“ със своите преподаватели.